Chlorofil - zelený zázrak

Dátum: 30.10.2020

Liquid Chlorophyll 474ml

Už v škole sme sa učili, že rastliny sú zelené vďaka chlorofylom a že sa zázračným spôsobom „živia“ slnkom. Rovnako ako životodarné slnečné lúče, aj chlorofyl je pre nás veľmi dôležitý, avšak naše súčasné stravovacie návyky nám doprajú omnoho menej „zelenej farby“, ako by sme potrebovali.

Blahodarné účinky chlorofylu by sme mohli vymenovávať na niekoľkých stranách, namiesto toho Vám teraz prinášame jeho 10 výhod:

  • Chlorofyl zmierňuje pocit hladu. Podľa istej štúdie, zverejnenej v septembri roku 2013, dvadsať žien s miernou nadváhou konzumovalo počas jedného týždňa dvakrát denne jedlo s obsahom chlorofylu, raz denne jedlo bez chlorofylu. Konštatovali, že po konzumácii jedla s obsahom chlorofylu boli menej hladné a aj ich hladina cukru v krvi bola stabilnejšia. Podľa skúseností je možné pomocou chlorofylu znížiť pocit hladu a podporiť tak chudnutie.
  • Prečisťuje organizmus. Chlorofyl je vynikajúci vnútorný „dezodorant“ či už sa jedná o telesný pach, alebo o problémy s trávením. Túto vlastnosť chlorofylu skúmali v domove dôchodcov u 62 pacientov. Dotyční ľudia konštatovali, že sa u nich zmiernili príznaky zápchy a tiež znížila tvorba plynov v črevách.
  • Urýchľuje hojenie rán a regeneráciu. Účinok chlorofylu podporujúci hojenie rán, ktorý skúmali už pred 100 rokmi na Butlerovej Univerzite, potvrdili aj najnovšie štúdie.
  • Je výrazný prírodný detoxikačný prostriedok. Popri detoxikácii čriev zabraňuje chlorofyl vstrebávaniu ťažkých kovov a istá štúdia dokázala, že má rovnaký účinok aj v prípade niektorých rakovinotvorných látok. Podľa výskumov sa 95 % prijatého množstva aflatoxínu – ktorý je známou rakovinotvornou látkou – vylúčilo z organizmu do jedného dňa po užití chlorofylu.

  • Pečené mäso, jedlá pripravované vo veľkom množstve oleja obsahujú chemické zlúčeniny (napr. akrylamid), ktoré môžu poškodzovať tkanivo hrubého čreva, vytvárajúc tak priestor pre vznik rakoviny. Skúmanie tkaniva hrubého čreva u ľudí konzumujúcich súčasne aj chlorofyl ukázalo, že v porovnaní s tkanivom u ľudí, ktorí chlorofyl nekonzumovali, k poškodeniu tkaniva nedošlo.
  • Supersilný antioxidant. Chlorofyl chráni bunky pred oxidačným poškodením, pred škodlivými účinkami voľných radikálov.
  • Je schopný zastaviť rast plesní Candida albicans. Keďže 60-70% obyvateľov je infikovaných, tento účinok chlorofylu má obrovský význam.
  • antibakteriálny účinok. Tradičné liečiteľstvo už dávno využíva chlorofyl pri infekčných ochoreniach a skúsenosti hovoria o tom, že chlorofyl odstraňuje opuchy a začervenania sprevádzajúce zápal.
  • Pomáha ľuďom trpiacim anémiou. Chlorofyl získaný z rias a lucerny je vynikajúcim zdrojom ľahko sa vstrebávajúceho železa.
  • priaznivý vplyv na trávenie a dobíja organizmus energiou. Popri mnohých pozitívnych fyziologických účinkoch chlorofyl aj alkalizuje, ďalej bohato zásobuje náš organizmus vitamínmi a minerálnymi látkami.

Vedeli ste?  Chlorofyl je nazývaný aj zelenou krvou alebo krvou rastlín, keďže jeho molekulová štruktúra je veľmi podobná štruktúre krvného farbiva hemoglobínu. Avšak dôležitým rozdielom je, že zatiaľčo hemoglobín obsahuje ióny železaFe(II), chlorofyl obsahuje horčík Mg(II).

Zakúpiť si ho môžete tu: Prírodné Produkty